Yer yön bulma duygum eski haline geldiğine göre Milano’nun yerlisi olabilmek için yapmam gereken tek bir şey kaldı: bir GUCCI defilesini canlı canlı izlemek.
Defileye doğru adımlarım sıklaştı; tam o ışıltılı kapıya yanaşmak üzereyim derken HOP! Bir grup protestocu toplanmış, moda sektörünü ve modayla ilgili bir şeyleri eleştiren bir gösteri yapıyorlar. (Tabi İtalyan protestocularımızı anlamadığım ortada, bana kalsa bir Grazie Mille bir Molto Bene var bu dilde. ) Moda dünyası her ne kadar gözümüzü kamaştırsa da bazıları için pek iç açıcı değil hatta bir çeşit kabus. (Protestocuların tişörtlerinde ”Moda Kabusu” gibi cümleler vardı. )
Defileye doğru yürüyen, sağa sola poz vermeye hazırlanan, giyinmiş kuşanmış birisine hiç anlamadığı dilde bir kağıt uzatıp da ondan hemen oracıkta moda dünyasını kınamasını beklemek biraz fazla hayalgücü gerektiriyor; değil mi? Neyse, ben adımlarımı protestolardan uzaklaştırıp renklerin dünyasına dalmak üzere GUCCI Spring Summer 2013 defilesine doğru yol alayım.
Her şeyden önce bilmeniz gereken şu ki GUCCI parlak renklerle dolu. Bu renk cümbüşünü biraz dinginleştirebilmek için kesimler ve elbiselerin yapısı ise olabildiğince sade. Sadelik yerini zaman zaman boyunda dolanan geniş fırfırlara ya da keskin bir şekilde genişleyen kollara bıraksa da Frida Giannini, netlikten vazgeçmeyen bir koleksiyonla karşımızda.
GUCCI’nin İlkbahar Yaz 2013 defilesi; gündüzün birbirinden canlı ve parlak renkleri, gecenin siyah beyaz asaleti, aksesuarlardaki güzel detaylar ve defile boyunca beni adeta hipnotize eden müziğiyle adeta keyifli bir gösteri.
Defilede çektiğim birkaç fotoğrafı, Style.com ‘dan aldığım detay görsellerini ve GUCCI resmi sayfasından aldığım defile videosunu aşağıda bulabilirsiniz.
* Since this is my second time in Milan, I’m getting quite familiar with the scene. However; before calling myself a familiar face in this city, there is one thing I should do: attend a GUCCI fashion show.
It was my only intention while walking down the plaza when some sort of protest interrupted my rush to Gianni’s dream world. People whose t-shirts say ”Fashion Nightmare” were protesting fashion (fashion world, fashion shows etc.) and they wanted ”my” support. Can’t you see girl? I’m dressed up for the show and ready to strike a pose for the photographers in front of the door! How can I protest myself?!
I diverted my steps from the ”that crowd” to the ”real crowd” and entered to GUCCI Spring Summer 2013 fashion show.
First things first: This is all about colors! Bright, youthful colors in sleek silhouettes; ruffles to mix it up, clean and clear in general. GUCCI’s Spring Summer 2013 fashion show is a fancy performance filled with bright colors for the day; noble blacks and whites for the night, complimentary accessories and hypnotizing music in the background.
Here are some photos that I shot during the fashion show, some detail photos from Style.com and the show video via GUCCI official Youtube page.





Leave A Reply