Bugün İstanbul’da Kahve Festivali başlıyor, biliyor muydunuz?
Ben tam Starbucks House Blend‘imi hazır edip odamı bir güzel kahve kokusuyla doldurmuştum ki, bu haberle karşılaştım..
2010 İstanbul Kahve Festivali, 19-21 Şubat tarihleri arasında Binbirdirek Sarnıcı’nda gerçekleştiriliyor!
Festival sitesinden ve festivale ait Twitter sayfasından aldığım bilgilere göre bu etkinlik, Türkiye’de kahve ve kahve teknolojilerine özel ilk festivalmiş.
Festival süresince de “Türkiye’nin Kahve Yıldızları” yarışması adı altında “Kahve Tadım”, “Latte Art”, “Barista”, “Alkollü Kahve” gibi kategorilerde yarışmalar düzenlenecekmiş.
Sponsorlarlar ve katılımcılar arasında Krispy Kreme, Kütahya Porselen, Efes Dark Brown ve Hare Likör gibi kahve ile ilişkili isimler var. Açıkcası “kahve” üzerine bu kadar geniş düşünülüp bu çeşitlilikte sponsorlar bulunması harika!
İstanbul’da olsam kaçırmaz, girebilmek için her yolu denerdim.Benim gibi kahve sevenler de kaçırmasın, girmek için bir yol bulsunlar.


11 Comments
haha mantıklı bi festival 🙂
ama benim gibi kahve sever ve köyde yaşayanlar napıcak 🙁
eskiden hergün başka şeler içerdim şimdi tek kültür 3ü1 arada 😛 😀 ben de gitmek istiyorum!
Benim gibi kahve sever ve İstanbul dışındakiler ne yapıyorsa onu yapıp bol bol iç geçirebilirsin 🙂
Ayrıca evde paket paket Starbucks kahven varken sus yüzsüzlük etme 🙂
kahveyi her an her saat her çeşitte içebilirm.. sıralama yapmam gerekise starbucks gloria cafe crown ve kahve dünyası ilk4ümdür.. sınav zamanları ekspresso sinema zamanları latte fal zamanları türk kahvesi ve diyeti bozduğum nadir anlardada starbucks ın soğuk-sıcak farketmez beyaz çikolatalı mocha sına asla hayır demem.. bende istanbulda diilim ama neden güzel başkentimiz!ankarada böyle etkinlikler olmaz anlamıyorum:)
Ben o saydıklarına kesinlikle Tchibo ve Cafe Nero’yu da eklerim 🙂 Ankara’da 5 yıl geçirip hep İstanbul’a özenmiş biri olarak katılıyorum ama o sondaki serzenişe 🙂
Cafe Nero bence de kesinlikle ilk sıralarda yer almalı. Uçuk mavi ‘cool’ renklerine ek olarak Türkiye pazarına girerken mönülerine ‘demleme çay’ eklemiş olması sebebiyle de sıcaklık besliyorum kendilerine..
Evet hocam ya hani logo vs beni bir çekiyor nedense 🙂 Aslında tüm firmalar Türk pazarına özgü işler yapmalılar bence.
Tchibo mesela, o bar konsepti masalarını değiştirmeye başladı artık daha Türk işi yayılmalı mekanlar tasarlıyorlar.
Aklıma gelmişken, Cafe Crown çok itici geliyor bana, henüz ulaşamadılar demek ki benim gibi bir müşteriye 🙂
tek tercihi sade espresso olan biri olarak gidemeyecegim icin fazla uzulmeme gerek:)
cafe crown un atıştırmalıkları ve kahveleri güzel ama lütfen:)zevksiz bir yer olsa en başta ben gitmem:)koray bence sen dene bir kere…
caprice, zaten üzülmesin kimse 🙂 üzülmek için yazmıyoruz bunları 😛
Okan, peki bakalım, ilk fırsatta deneriz 🙂
gittim gördüm:)
sanırım ilk olması nedeniyle harikaydı diyemeyeceğim ama kahve kokusu(ve kendisi) ve leziz çikolatalar “değdi” dedirtti:)
Sonunda gidebilen birisini görüyorum 🙂 Bi dahaki sefere diyorum ben 🙂