Geçtiğimiz haftanın büyük haberi, Kanyon’da açılan Marks & Spencer mağazasıydı. Sabah saatlerinde moda basınına özel sunumlar gerçekleştirildi, öğleden sonra Kanyon’da hazırlanan upuzun podyumda yürüyen ve sonrasında vitrindeki yerlerini alan modeller eşliğinde yeni sezon kutlandı. Günün ilk saatlerinden itibaren ben de bu yeni mağaza heyecanını ve Marks & Spencer Kadın İç Giyim Baş Tasarımcısı Soozie Jenkinson ile Kadın Giyim Baş Tasarımcısı Neil Hendy’nin sunumlarıyla gösterilen trendleri Twitter üzerinde paylaşmaya çalıştım.
Marks & Spencer Sonbahar Kış sezonunda kadınları karşılayan 4 ana trend;
- renk blokları, militer esintili şapkalar, toprak tonları ve sert bakışlarla tamamlanan ‘Modern Military‘
- romantizmin doruklarındaki renkler, ölçülü şekilde serpiştirilmiş ışıltılar ve dantel detaylarla farklılaşan ‘Demure‘
- sıradışı baskılar ve iddialı renklerle bezeli ‘21st Century Mix‘
- kürk detaylarla zenginleşen ekoseler, günlük hayata ince ince işlenmiş özenli dokunuşlarla süslü ‘Arts & Crafts‘
Bu trendlerin örneklerini Neil Hendy’nin anlatımıyla modeller üzerinde canlı canlı gördükten sonra sıra Soozie Jenkinson’dan iç giyim koleksiyonunu dinlemeye geldi. Ben şanslıydım ki bir önceki gün Soozie ile eğlenceli bir röportaj gerçekleştirip röportajı burada sizinle paylaşmıştım. Tabi bu yazdıklarımı canlı canlı görmek başka bir keyifmiş. Vücudu forma sokan şekillendiriciler, Rosie for Autograph koleksiyonundan romantik ve seksiler, vücuda göre şekil alanlar derken iç giyimin yenilikçi ve stil sahibi yüzünü bir kere daha Marks & Spencer eşliğinde keşfetmiş olduk.
Sabah yapılan bu özel sunumların ardından öğleden sonra Marks & Spencer mağazası, eğlenceli bir gösteriyle ziyaretçilere açıldı. Bu gösterinin de epey dikkat çektiğine eminim. Düşünsenize; mağazanın bir kapısından çıkıp katın yarısını dolaşarak diğer kapısından giren podyumda onlarca model, birbirinden havalı kıyafetler içerisinde dolaşıyor. Bir de üzerine vitrine yerleşip yeni sezonun trendlerini canlı canlı sergiliyorlar. Her gün görülecek bir şey değil.
Her ne kadar bu renkli günden bolca fotoğrafı ve detayı canlı canlı paylaşmış olsam da ‘Ben bu sonbaharda ne giyeceğim? Hangi trend işime yarar? Nasıl kombinler yapabilirim?’ diye düşünenler için bir kere daha buraya not düşmek istedim.
* Last week’s most interesting news was about Marks & Spencer Kanyon store launch. In the morning, store hosted a special press show in which Soozie Jenkinson – global head designer of lingerie line and Neil Hendy – global head designer of womenswear have presented us the fall-winter trends on models. Neil Hendy told us about 4 main trends of this fall:
- Modern Military – color blocks, military hats, natural color palette
- Demure – romance, glitter, lace details
- 21st Century Mix – extraordinary prints, bold colours
- Arts & Crafts – fur details, soft fabrics, check prints, casual chic looks.
After this womenswear presentation, we listened to Soozie Jenkinson. You may remember that I was lucky to have a great chat with her and published an interview here. Soozie told the press members about innovative and stylish lingerie products as well as breath-taking ‘Rosie for Autograph’ pieces.
In the afternoon, a special cat-walk show, a window-display activity with live models and a lovely music performance took place in the store. Wow, what a day?!
Although I shared lots of photos and details during the event via my Twitter account, I wanted to share more in order to help women who may ask ‘What will I wear this fall? Which trends are useful for me? How can I combine my pieces?’. Hope this helps. Best.
Leave A Reply