Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un dördüncü ve son gününde benim ajandamda Zeynep Tosun, Bashaques, Derya Açıkgöz ve Tuba Ergin sunum ve defileleri yer alıyordu.
Zeynep Tosun ile Kars’a gidiyoruz. Yanlış duymadınız; her sezon kendisini geliştiren, yurtiçi ve yurtdışında gururumuz olan başarılı moda tasarımcısı Zeynep Tosun, Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonu ile bizleri Kars’a, emek emek işlenen motiflere, kaybolan Anadolu’ya davet ediyor. Basın ve satın alma sorumlularına sunulan koleksiyon için hazırlanan Koray Birand imzalı video da bu davete icabet etmek isteyenlere aracı oluyor.
Son gün, benim için en “rahat” gündü; çünkü, artık o gün ne giydiğimi, nasıl göründüğümü bir kenara bırakmıştım. Yalan yok, başka zaman olsa bu fotoğraftaki görünümümü “sportif şıklık” olarak tanımlayıp altında uzun uzun açıklamalar yapabilirdim. Bu defaysa sadece “rahat” dedim, rahat ettim. Bunda büyük payı olan “KC” işlemeli Nike ID’lerimi de sizinle paylaşmadan geçmeyeyim.
Rahatlıktan bahsetmişken, moda dünyasında yolunu rahatça çizecek, daha çok konuşulacak bir isimle devam edeyim. “Giyilebilir sanat” olarak tanımladığı Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonunu sunan Başak Cankeş, BASHAQUES markasıyla Gaudi’nin dehasını dokuma tezgahlarında yeniden yorumlamış. Yavaş moda akımından beslenerek her biri eşsiz tasarımları podyuma sunan BASHAQUES bizi renkli, heyecan yaratan, gelecek vaat eden tasarımlarla buluşturdu. Çok beğendim, devamı gelsin diye bekledim, erkekler için de bir şeyler hayal etsin istedim.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul – Bashaques
Şarkıcı Hadise‘nin kardeşi olarak tanıdığım Derya Açıkgöz‘ün adını Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul takviminde görünce önce anlam verememiştim. Acaba isim benzerliği miydi? Bir yanlışlık mı vardı? Sonra davetiye elime ulaştı; Mirror adlı koleksiyonun sunumunu izlemek üzere davet ediliyordum. Sunum günü geldi, yerime oturdum. Önümde aynalarla kaplı bir podyum, karşımda ilk kez podyuma çıkacak bir tasarımcının heyecanı vardı. Bugüne kadar adım adım kendi yolunu çizen bu genç kadın, önümüzdeki yıllarda da Türk moda dünyasında adından sıklıkla bahsettirecek, eminim. Ancak öncelikle sadece belirli bir kadın tipinin giyebileceği kalıp ve modellerden uzaklaşması gerekiyor. Bir de Versace etkisinden.
Moda haftamızın son gününde sokak yine fotoğraf ve video peşinde koşanlarla doluydu. Genel itibariyle “garip” bulduğum stil tercihleri arasında bir nebze olsun içimi açanları şöyle aşağıya bırakayım. “Sen de hep arkadaşlarının fotoğraflarını paylaşıyorsun.” demeyin; elimizde olanın en iyilerini seçiyorum, sizin iyiliğiniz için.
Benim için Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un kapanışı niteliğinde olan defile ise Tuba Ergin‘e aitti. “Future Imperfect” adlı Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonu güçlü, doğa ile dengesini sağlamış, sıradışı bir kadın kahramanı anlatıyordu. Alt metinde birçok mesaj vermeye çalışan koleksiyonda benim için öne çıkanlarsa siyah beyaz grafik desenler taşıyan parçalardı.
Dört günlük Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul macerasını geride bıraktık. Bu yazı da dahil olmak üzere dört farklı yazı aracılığıyla yorumlarımı sizlerle paylaşmaya çalıştım. Bir sonraki yazıdaysa moda haftamızla ilgili genel bilgileri ve bu yoğun paylaşımlar sırasında gözümüzden kaçanları not edeceğim.
*Fourth and the last day of Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul gave us Zeynep Tosun’s highly anticipated collection inspired by the local motifs from Anatolia, Bashaques’ Gauide inspired one-of-a-kind designs, Derya Acikgoz’s baby steps as a designer and Tuba Ergin’s dense Far East philosophy effect on the runway. I have been posting daily updates throughout MBFWI yet I have one more blog post to share! Keep following me for the last blog post of MBFWI Fall/Winter 2016.