Kahveyle başlayan bir günden zarar gelmez. Italyanların böyle bir deyimi var mı emin değilim ama ben söyleyeyim dedim. Kahvenin yanına renkli birkaç parça tatlı eklensin hele, o gün tadından yenmez. Açılış fotoğrafı günümüze tat ve renk katan Four Season Milan’dan, diğerleri moda dolu birkaç günün fotoğraflı özeti niyetine oradan buradan.
Versace, insanda Donatella Versace’yi biraz dinginleme ihtiyacı doğuracak bir Sonbahar/Kış 2015 koleksiyonu sunduktan sonra bizleri Via Gesu’daki ofisinde misafir ediyordu. Renkli “V-E-R-S-A-C-E” işlemeleri, renk blokları halimizde karşımıza çıkan canlı ana renkler, #GREEK ile üzerine tekrar tekrar vurgulanan meander deseni ve sezonun hit trendi maksi çizmeler, koleksiyondan akılda kalanlar.
Maksi çizmeden bahsetmişken, bu trendi koleksiyonuna taşıyan Brian Atwood‘tan bahsetmeden olmaz. Istanbul temalı bir Sonbahar/Kış 2015 koleksiyonu hazırlayan tasarımcı, şehirdeki renk karması – ki bu renkler temelde Mısır Çarşısı’ndaki baharatlardan ödünç alınmış – ve tasarım zenginliğini koleksiyonuna yansıtmak istemiş. Kim bu renklere hayır diyebilir ki?
Hayır denmeyecek bir diğer şeyse göz alıcı bir çanta olsa gerek. Bulgari Sonbahar/Kış 2015 koleksiyonunda yer alan yeni modeller, en az bir önceki sezonun başarısını sürdürerek yeniden yorumlanan modeller kadar ilgi çekici diyebiliriz.
* If a day starts with a cup of coffee, consider that day a good one. I don’t know if Italians have a saying like this; however, they should! This day – actually several days combined in one for this blog post – started with a well deserved dessert at Four Seasons Milan, followed by Versace’s color blocks and #GREEK signs, Brian Atwood’s sexy heels and maxi length boots inspired by Istanbul, and some fresh ideas and glamorous reiterations on bags by Bulgari.
Leave A Reply