Herkes hayallere tutunarak yaşar bir şekilde..
Sen de durup düşünürsün, ‘Ya hayaller gerçek olursa?’ diye..
Bazen çizgilerin dünyasında rengarenk kavuşursun üçünü boyuta.
Harikalar diyarı bir adım uzağında bitiverir.
Bazen gerçek olamayacak şeylerle karşılaşırsın. Kırıla kırıla içtiğin o bir fincan çayın yerini biraz çocukluk biraz da şımarıklık alır.
Bir anda karşına modayı yakından takip eden bir hanımefendi çıkar. Şıklığına şıklık katan bu küçükhanım ile sohbetin tadına doyum olmaz, arada sana bir iki küçük sırrını da fısıldayıverir, bilmek istersin diye..
Karşına çıkan dev nane ormanları, kahve denizleri, kek tepeleri ve çikolara şelaleleri arasında saatlerce gezinirsin sonra. Gerçi biraz pişmanlık da yapışır üstüne, ‘Bikini sezonu geldi, buralarda işim ne? Şimdi salata havuzunda kulaç atmalıydım, mısır gevreği kasesine yapışmalıydım!’ diye.
Şehirden kaçarsın, nereye olursa. Bahçedeki çiçeklerin dibinde başka bir dünya ararsın. Güzel görünmelidir hepsi; gece de gündüz gibi ışıl ışıl olmalıdır çiçekler.
Ya da başka bir şekilde kaçarsın şehirden. Suyla buluşursun ilk kez, gölgen daha mutludur gerçi, daldığı için maviye. Ne de olsa güzeldir denizle kucaklaşmak, kağıt üstünde bile.
Evden dışarı çıkınca; başka evlere, başka şehirlere, başka dünyalara dalınca, daha özgür hissedersin. Bu yüzden çık evinden, karış bir yerlere.
* When dreams come true.. You see giant cups filled with fries, lady dogs sharing their beauty tips with you, chocolate falls with mint forests to be enjoyed, gardens which make you feel bonded to the ground and waves which make you feel free as a bubble in the big big seas.. Being away from home is good nowadays.. You should experience these too..
4 Comments
enfes
“karış bir yerlere” bu lafı çok beğendim.
ben de golgemizin maviye bizden once dalip, daha mutlu olmasini cok sevdim.. siir tadinda post, eline saglik, cok iyi geldi 😉
çok teşekkür ederim arkadaşlarım :))) vallahi ilhamın nereden geldiği fotoğraflardan belli 🙂