Dün 1 Aralık Dünya AIDS Günü’ydü.
Sıklıkla takip ettiğim iki haber sitesi Haberturk ve Hurriyet bu günü unutmuş olmalı dedim anasayfalarında ilgili bir haber göremeyince.
Radikal’e baktım, bir haber yakalayabildim.
Sonra AIDS ile ilgili aklıma gelen ilk kuruluş olan Pozitif Yaşam Derneği’nin internet sitesine bir göz attım. ( Siz de buradan buyrun siteye)
“ÖNYARGI, HIV’den çok daha tehlikeli bir virüstür!” mottosuyla; AIDS ile yaşayan bireylere karşı geliştirilmiş ÖNYARGI’ ları protesto ettikleri bir yürüyüş düzenlemişler 1 Aralık 2009’da.
Dünyada milyonlarca insanın doğrudan veya dolaylı şekilde AIDS yüzünden yaşam kaliteleri etkileniyor. Hala her gün pek çok insan bu hastalığın pençesinde. Modern tıp bu hastalar için çareler üretmeye çalışırken modern insan bu hastaları henüz bağrına basabilmiş değil, ne acı!
“Önyargı balonları uçtu, gerçeklerle yürüdük!” başlıklı ilgili haber için tıklayın.
Ülkemizde bu şekilde görünürlük sağlanmaya çalışılırken günün sürprizi Twitter’dan geldi. 1 Aralık Dünya AIDS Günü sebebiyle alışıldık açık mavi anasayfasını terk etmişti Twitter. Yerine, AIDS ile mücadelede ilk akla gelen kırmızı kurdeleyi çağrıştırması için kırmızı bir anasayfa tasarlanmıştı. Kullanıcılar da (ben de dahil olmak üzere) bu konuda desteklerini belirtmek için ya kullandıkları profil fotoğraflarına kırmızı kurdele iliştirmişlerdi ya da Twit’lerini kırmızı renkte gönderiyorlardı.
Gördüğünüz gibi, ülkemizde ve dünyada AIDS ile mücadele ve AIDS ile yaşamak zorunda olan insanların hayat kalitelerini yükseltmek için çok çeşitli çabalar gösteriliyor.
Siz de AIDS hakkında bilgi almak ve destek olmak için aşağıdaki linklere göz atabilirsiniz.
Leave A Reply