• Blog
  • About
Otobüs Açılımı, Hemen Şimdi!
07/11/2009

Toplumsal bir sorun mu? Bence öyle.

Cidden yani, ben bu konuda bir açılım bekliyorum.

Son bir haftada oradan oraya yollardaydım, durumdan şikayetçi de değilim hani.  Üç farklı firmayla seyahat ettim şu son hafta içerisinde. Truva Seyahat, Kamil Koç ve Efe Tur. Üçünün de birbirinden değişik maceralara yol açtığını söylemeliyim. Ama en muhteşem olanını dün geceki Efe Tur yolculuğum sağladı.

bus

Yanlış anlaşılmasın, sorun şirkette değil; kullanıcılarda – ki bu durumda yolcular oluyor!

44 numaradayım. Yerimi zar zor bulup – niye zar zor ki? hepsi numaralı? – geldiğimde karşılaştığım manzara bir hayli ilginç! Cam tarafının, yani 43 numaranın sahibi çoktan yerleşmiş. Yerleşmekten kastım baya baya yerleşmek! Takım elbiseli bir adamcağız, böyle yatırmış koltuğu, ellerini ensesinde birleştirmiş gel keyfim gel yatıyor, henüz otobüs otogarda beklerken.

Geçiyorum koltuğuma, yüzüne kapattığı ceketin altından uyuklayan adamı duyuyorum mır mır birazcık..Kulaklığı takıp Lady GaGa ile yolculuğa başlıyorum ben de.

Zaman geçiyor, yan koltuktan bir kol omzuma düşüyor. En sevmediğim şeylerden birisidir, uzun yolculukta  yanınızdaki hiç tanımadığınız insanlarla akraba olma durumu. Böyle biraz kendimi sallıyorum ki kolunu çeksin diye, ama adamcağız şuurunu kaybettikçe omzumda daha da ağırlaşan bir yük. Derken silkeleniyorum, kol gidiyor eski yerine.

Ama bu hareketi en az 4-5 kere daha tekrarlıyoruz. Nasıl bir uykuysa bu?!

Sonunda kollar normal düzene, aşağıya indi. Ama ben sevinemedim, çünkü kendisi bu sefer de belimle haşır neşir olmaya başladı. Yetişin a dostlar, otobüste taciz var! değil tabi ki durum. Ama hani bilir herkes bu hissi..

Ya sabır moduna girdim anında, ama sinirden uyuyamıyorum bile.. Derken önceki çocukların çığlıkları, ağlayanlar gülenler kalabalıklar sohbetler, otobüste bir gürültüdür gitmeye başladı. Ve uyuyan dev uyandı!

Bir anda beni dürtüp kulaklığın bana ait olup olmadığını, buradan kulaklık isteyeceğini, gürültüden rahatsız olduğunu belirtti ve “Buray da köy kaavesine döndü yaa” dedi. Aynen bu şekilde. Yazım hatam falan yok yani. Ardından bomba hareketi gerçekleştirdi kahramanımız. Ayakkabılarını çıkarttı ve koltuğunda bağdaş kurdu!

Evet, şehirler arası otobüs, Koray Caner ve yanında bağdaş kurarak oturan,takım elbiseli bir adam!

Hani ben ayak organına karşı biraz tedirginlik duyarım, kin beslerim hatta. O ayak bana doğru yaklaştıkça tansiyonum oynadı, gözlerim karardı bir ara!

Şimdi buradaki ikilem o omuza düşen kol durumundan farklı değil aslında. Adamı uyarsam, gereksiz yere diyaloğa girip kendimi daha da daraltacağım. Adamı uyarmasam rahatsızlığımın son safhasında patlamak üzere kendi kendime şişip duracağım.

Ve tabi ki ben burada ikinci alternatiften yana durdum. Olabildiğince ayaktan ve koldan kaçarak, kendi koltuğumun bana kalan küçücük kısmında..

İşte benim beklediğim açılım burada devreye giriyor. Lütfen tüm otobüsler tek koltuklu olsun! İlla ki çift kişi gidilecekse eklensin oraya koltuk. Yap boz gibi düşün. Hani böyle isteğe göre şekillensin falan. Tabi bazı otobüslerde tekli koltuklar var, ki en güzeli! Ama bu durumu halkın her katmanına yaygınlaştırsak hiç fena olmayacak. En azından ruh sağlığımız için.

Otobüs açılımı bekliyorum ben de. Koltuk kavgasına son olsun diye!

Paylaş

  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • Twitter üzerinde paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • WhatsApp'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
Share

MY WORLD

You might also like

2016’nın Ardından
15/01/2017
Tom Ford X Lady Gaga X Nick Knight X Carine Roitfeld
07/10/2015
Bir Denge Muhasebesi
26/11/2014

3 Comments


merve
07/11/2009 at 19:51
Reply

ya koray o koltuğun kenarında bi aparat vardı.çekince yanındaki koltuktan bi 10 cm ayrılıyosun.nekadar kar eder bilmem. bende otobüse binince telini kısmayan ve yanındakiyle gün muhabbeti yapanlara ayar olurum.ama senin gibi şişip oturmayı tercih ederim.geçen efeturla istanbuldan gelirken tv de bi dizi açtılar.tekrar bölüm.dizide herif iki kardeşi birden idare ediyo.uyuz oldum bende “cnn türk yada ntv açarmısınız haber seyredelim” dedim. arkadan bi cadı sataştı.ne güzel dizi o kalsın diye.tekrar bölümü yaa.git evinde seyret.milletçe otobüs adabımız yok ne yazıkki tekli koltukta bile çok şey değişmez kardeşim…



feyza
11/11/2009 at 15:35
Reply

metro turizmde gece 2 sularında okan bayülgen izledik biz de disko kralı mı muhabbet kralı mı ne! bizde de vardı bi köy kaaavesi durumu, ağzım bi karış açık kaldı esnemekten, sabah da işe geldim direkt, zombi gibi gözlerle!!! ben de otobüs açılımı istiyorum, yollardan yılmış yolcu olarak, bu cuma yine yoldayım aktarmalı, 8 saat :((( bu duruma bi el at be korii, hayır duamızı alırsın fena mı? :))



    KC
    11/11/2009 at 15:41
    Reply

    Valla ben de otobüsleri yuva bellemiş biri sayılırım ama bu konuda halkın nabzını yoklamam lazım. Tabana inicem, eğer ihtiyaç görülürse üzerime düşeni yaparım!

Bir Cevap Yazın Cevabı iptal et



© Copyright Fashionably Digital Adventures 2020